aangevuld met 6 uur jongeren coaching

met hhw

Sociaal Werker Jongerenwerk

Voor 24 uren per week
Als sociaal werker bij MET ben je daar waar en wanneer bewoners elkaar ontmoeten (op straat en in de publieke ruimte) en leg je actief contacten in de wijk. Je kent de wijk, zijn inwoners en de mensen die er werken. Je bent onderdeel van een zelf-organiserend team met diverse specialismen. 

De functie

De functie bestaat inhoudelijk uit twee delen: generalistisch sociaal werk als lid van Team 1, en specialistisch jongerenwerk binnen heel Heerhugowaard. Als sociaal werker ben je lid van het MET team in de wijk. Samen met je teamgenoten ben je de spil die de bewoners kent, weet wat er speelt en ben je in staat om bewoners te stimuleren en te ondersteunen bij het verbeteren van hun leven en hun leefomgeving voor zover nodig of gewenst.
 
In de functie sociaal werker jongerenwerk (24 uur) werk je ambulant en zet je in op preventie. Je sluit aan bij de leefwereld van jongeren. Je zoekt hen op in hun eigen omgeving en bent dus ook veel in de avonden op de straat. Je bent in staat om snel een waardig netwerk op te bouwen rondom jongeren. Hierbij voer je de regie en zoek je de samenwerking met ketenpartners. Als jongeren de verbinding met de maatschappij dreigen kwijt te raken of problemen in de buurt veroorzaken, maak je een heldere doelgroep-analyse en weet je welke interventies nodig zijn. Je werkt hierin samen met het netwerk in een verbindende rol. Je zet in op talentontwikkeling van de jongeren en zet samen met hen participatieprojecten op en leert hen verantwoordelijkheid te dragen. Met als resultaat een passend activiteitenaanbod in samenwerking met de jeugd. Tenslotte sta je stevig in je schoenen en heb je affiniteit met straatcultuur. Je hebt ervaring in het werken met jongeren die op meerdere vlakken dysfunctioneel gedrag laten zien, soms in de (licht) criminele sfeer. Je communiceert makkelijk en zelfstandig met partnerorganisaties op het gebied van veiligheid en zorg. Verder heb je een groot netwerk en kennis van de sociale kaart ten behoeve van jongeren. Als jongerenwerker ben je op de hoogte van relevante trends en ontwikkelen, en kan je hierop inspelen (ook via de relevante sociale media).
 
Wil je je ook focussen op jongerencoaching?
Dan ondersteun je individuele jongeren bij het oplossen van diverse vraagstukken. Je doet dat op een manier die de jongeren motiveert zelf of samen met hun omgeving aan de slag te gaan met hun vragen. Je voorziet hen ter ondersteuning daarbij van de benodigde informatie en contacten. Je begrijpt hun belevingswereld. Bovendien weet je om te gaan met jongeren met een lichte verstandelijke beperking en/of ASS-problematiek.

Wie zoeken wij?

Je staat stevig in je schoenen en beschikt over relevante gesprekstechnieken en een open manier van communiceren. Je bent een professional en je durft je regelruimte te benutten en we verwachten dat je ook de verantwoordelijkheid neemt. Doordat we altijd toegankelijk willen zijn voor de inwoners ben je ook bereid om op avonden of in het weekend te werken.
  • Je hebt een relevante HBO diploma zoals Social Work;
  • Je hebt enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je bent een enthousiast en energiek teamlid bent op wie collega’s kunnen bouwen en vertrouwen. 

Informatie

De functie is ingeschaald in schaal 8, CAO Sociaal Werk. Onderdelen van de CAO zijn het eigen loopbaanbudget en de mogelijkheid om salaris en vrije tijd uit te ruilen. Je krijgt de beschikking over een telefoon, tablet en/of een laptop, zodat je optimaal uitgerust bent voor de functie van ambulant sociaal werker. Tot slot heb je, in overleg met je teamgenoten, veel eigen regie over je werk en, binnen kaders, veel vrijheid jouw eigen functie vorm te geven.

Solliciteren

Zie jij je deze tijdelijke werkplek wel vervullen? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar solliciteren@welschapsocius.nl o.v.v. “vacature sociaal werker JMW, MET”. De procedure sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eerde de Swart, M 06 14 71 84 41, Manager MET Heerhugowaard.