Tijdelijk zwangerschapsvervanging

met hhw

Social Werker Opbouwwerk

Voor 28-36 uren per week
MET Heerhugowaard zoekt iemand die tot het einde van het jaar 2021 (zwangerschapsvervanging) ons team kan ondersteunen. Ben jij energiek, flexibel in denken en handelen en floreer jij in een dynamische functie? Dan zoeken wij jou.
 
Als sociaal werker bij MET ben je daar waar en wanneer bewoners elkaar ontmoeten (op straat en in de publieke ruimtes) en je legt actief contacten in de wijk. Je kent de wijk, zijn inwoners en de mensen die er werken. Je bent onderdeel van een zelf-organiserend wijkteam waarin alle  specialismen vertegenwoordigd zijn en de leden ook algemene teamtaken hebben, naast hun specialisme. De functie bestaat inhoudelijk uit twee delen: een gedeelte van de werktijd bestaat uit generalistisch sociaal werk als lid van het MET team in de wijk, echter het overgrote deel van de tijd werk je als specialist binnen het team en daarnaast Heerhugowaard-breed.
 
Als je bij ons in een team werkt, ben je actief aanwezig in de wijk en weet je vragen en problemen die in de wijk leven helder te krijgen, doet vraagverheldering voor alle voorkomende vragen. Je geeft informatie en advies daar waar nodig, gevraagd en ongevraagd. En je bent in staat om ook online mensen te verbinden, bijeenkomsten te organiseren en zichtbaar te zijn.

Wat houdt de functie nog meer in?

 • Je stimuleert bewoners zich actief in te zetten voor de wijk;
 • Je werkt aan het versterken van de sociale cohesie in de wijk middels gerichte projecten en interventies (zowel pro- als reactief);
 • Je coördineert de inzet van zelfstandige groepen vrijwilligers;
 • Je bent samen met je collega-opbouwwerkers aanvullend aan de andere vakgroepen;
 • Je ondersteunt individuele bewoners bij vraagstukken over participatie en de sociale omgeving;
 • Je verbindt wijkbewoners actief met elkaar om zo relaties in de wijk te versterken;
 • Je werkt nauw samen met diverse organisaties in de wijk;
 • Je levert een actieve bijdrage vanuit jouw specialisme aan het team;
 • Je ondersteunt bewoners bij persoonlijke vraagstukken op alle leefgebieden, en weet hierin te balanceren tussen jouw eigen deskundigheid en ervaring, en die van jouw collegae van b.v. maatschappelijk werk. 
Je verricht de ondersteuning op zo’n manier dat het mensen motiveert zelf of samen met hun omgeving aan de slag te gaan met hun vragen en voorziet hen ter ondersteuning daarbij van de benodigde informatie en contacten. Kortom, je bent samen met je teamgenoten de spil in de wijk die de bewoners kent en weet wat er speelt. Je bent in staat bewoners te stimuleren en te ondersteunen bij het verbeteren van hun leven en hun leefomgeving voor zover nodig of gewenst.

Wie zoeken wij?

Je staat stevig in je schoenen en beschikt over relevante gesprekstechnieken en een open manier van communiceren. Je bent een professional en je durft je regelruimte te benutten en we verwachten dat je ook de verantwoordelijkheid neemt. Doordat we altijd toegankelijk willen zijn voor de inwoners ben je ook bereid om op avonden of in het weekend te werken.
 • Je hebt een relevant HBO diploma zoals Social Work;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent een enthousiast en energiek teamlid bent op wie collega’s kunnen bouwen en vertrouwen.

Informatie

De functie is ingeschaald in schaal 8, CAO Sociaal Werk. Onderdelen van de CAO zijn het eigen loopbaanbudget en de mogelijkheid om salaris en vrije tijd uit te ruilen. Je krijgt de beschikking over een telefoon, tablet en/of een laptop, zodat je optimaal uitgerust bent voor de functie van ambulant sociaal werker. Tot slot heb je, in overleg met je teamgenoten, veel eigen regie over je werk en, binnen kaders, veel vrijheid jouw eigen functie vorm te geven.

Solliciteren

Zie jij je deze tijdelijke werkplek wel vervullen? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar solliciteren@welschapsocius.nl o.v.v. “vacature sociaal werker OBW, MET”. De procedure sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eerde de Swart, M 06 14 71 84 41, Manager MET Heerhugowaard.